Judo – En kampsport med få spelmöjligheter

judo

När Jigoro Kano skapade kampsporten Judo var det med en vision om att det skulle vara en sport som var lämplig som både fysisk och mental fostran. Genom att kombinera de olika jujutsustilarna men med utgångspunkten att inga slag eller sparkar var tillåtna ansåg Jigoro att den mentala svårigheten var att förutse sin motståndares drag innan denne visste det själv.

Judo fick sin huvudsakliga spridning efter andra världskrigets slut och är idag en ansedd olympisk sport. Även om denna klassiska kampsport är vida känd i Asien har den inte riktigt fått fotfäste i Europa. I Sverige har Judo ca 19 600 utövare och det leder oss till att de stora bettingbolagen, som bet365 och Unibet, inte satsar på att framhäva dessa spel på en daglig basis.

Den optimala tiden att spela på Judo

Då den svenska spelmarknaden för Judo är relativt sval finns det alltid säkra kort när du kan förväntas hitta spel på matcher. När det vankas stora sportevenemang så som VM, EM eller OS kan du garanterat sniffa dig fram till de olika oddsen som faller dig i smaken.

Judo har även internationella tävlingar som kan komma att hamna i fokus hos de större spelbolagen. Dessa är World Judo Championships samt World Tours. Det är inte helt garanterat att du kommer hitta spel till dessa event, men oddsen för det sänks markant.

Om du mot all förmodan inte finner en spelmarknad som lockar just dig så kan du alltid slänga ut ett ord i dina kretsar och på olika forum. Judo är en väldigt populär sport som garanterat har massvis med följare världen över, så svaret du söker ligger troligtvis oftast bara en hjälpande hand bort.

Den asiatiska spelmarknaden är värd att se över

Om du verkligen har ett stort intresse för både spel och Judo så är det säkraste kort att se över hur den asiatiska spelmarknaden ser ut. Eftersom Judo är omåttligt populär bland länder som Japan, Kina, Korea och Mongoliet finns det en stor och relativt outforskad spelmarknad för oss européer.

Även om det kan vara skrämmande att ge sig ut på spelsidor som inte man är van vid så ska du alltid dubbelkolla så att allting står rätt till. Att lämna ut sina kortuppgifter är ALDRIG en smart idé såvida du inte är helt hundra på att det är en seriös spelsida du har att göra med.

Spelmarknaden på andra kampsporter

Om du febrilt letar efter att spela på Judo för att stilla ditt intresse och samtidigt vara engagerade i matchen så är tyvärr chanserna relativt små att du kommer hitta just detta. Däremot så finns det en större chans att hitta diverse olika spel på andra stora kampsporter och dess sportevenemang.

Matcher från UFC är något många stora spelbolag har i sitt utbud där de stora bolagen, som bet365 eller Unibet, ibland erbjuder dig chansen att livestreama dessa till en mindre kostnad. Så för att stilla ditt begär är det inte en dum idé att byta sport ibland och se om dessa passar dig i smaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *